Harmelen maakt ambachten weer sexy

HARMELEN - Ambachten zoals smid, bakker, loonwerker en monteur zijn niet erg populair onder basisschoolleerlingen. Volgens de organisatie van de Techniekdag Harmelen kiezen leerlingen vaak voor werk waarbij ze niet met de handen hoeven te werken. Alle basisscholen in Harmelen organiseerden dinsdag daarom met lokale bedrijven de techniekdag.
Tijdens de techniekdag kregen leerlingen van echte ambachtslieden alle kneepjes van het vak geleerd en uiteraard konden de leerlingen zelf ook de handen uit de mouwen steken. De organisatie hoopt dat leerlingen zo enthousiast worden voor het ambacht en op jonge leeftijd wellicht de keuze maken om voor een ambacht te kiezen.
De techniekdag is volgens de scholen en bedrijven niet alleen leuk, maar ook belangrijk. "Werken met je handen is niet echt sexy", aldus de organisatie. "Maar doordat er minder jongeren voor dit soort banen kiezen is het voor bedrijven lastiger om hoogopgeleid en goed personeel te krijgen. Hierdoor moeten bedrijven vaak personeel uit het buitenland halen", aldus de organisatie.
Bijna 450 leerlingen kwamen op de techniekdag af. Volgend jaar wordt deze dag voor de vijfde keer georganiseerd.

'Harmelen maakt ambachten weer sexy'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.