Slachtafval in Utrechtse kledingbakken Leger des Heils

UTRECHT - Het Leger des Heils in Utrecht is de wanhoop nabij. Onbekenden gebruiken de containers waarmee het Leger tweedehands kleding inzamelt als vuilnisbak. In de kledingbakken worden niet alleen groente- en fruitresten gegooid, maar ook slachtafval.
Doordat de bakken nu als vuilcontainer worden gebruikt, is het sorteren van de kleding in het magazijn in Kanaleneiland een smerig karwei geworden. Het afval is soms gemakkelijk uit de ingezamelde kleding te halen, maar soms kost dat de medewerkers veel moeite. Volgens het Leger is de lucht in het magazijn af en toe niet te harden.
Omdat er inmiddels ook slachtafval in de containers is aangetroffen, maakt Het Leger des Heils zich ernstig zorgen over de gezondheid van de medewerkers. De organisatie baalt er ook van dat het tot nu toe onduidelijk is wie er achter het dumpen van het afval zit.
De politie is inmiddels op de hoogte van het probleem en roept omwonenden op om ogen en oren open te houden. Verdachte situaties kunnen bij de politie of het Leger des Heils gemeld worden