RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hoog Catharijne bouwt mannenparadijs

1/2
UTRECHT - In het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne wordt donderdag een hangplaats voor mannen ingericht, compleet met mega-tv, gadgets, bier, whisky en een pokerruimte.

De plaats moet het voor mannen leuk maken om naar het winkelcentrum te komen. "Bijna iedereen heeft thuis wel een plek om zich terug te trekken, maar dit is de ultieme plek voor mannen", vertelt bedenker Ingmar Creutzburg van Cório, de eigenaar van het winkelcentrum, over de zogenoemde Man Cave.


DUBBEL DOEL

De ontmoetingsplaats heeft een dubbel doel. Niet alleen moeten mannen zich meer thuis voelen in het Utrechtse winkelcentrum, ook kunnen ze kennismaken met gadgets, elektronica en andere producten. Die kunnen vervolgens bij mede-initiatiefnemer de Mediamarkt, de winkel tegenover de Man Cave, worden gekocht.

"Dat is de toekomst, een plek waar je je kunt vermaken en producten vooraf kunt beleven", vertelt directeur Barry van Ruiven. Er is niets te koop, maar men mag overal aanzitten.


STAND-UP COMEDIAN

Naast tv's met voetbal heeft de Man Cave ook games en een theater, waar kunstenaars en stand-up comedians zullen acteren. "We hebben alles wat mannen leuk vinden. In onze koelkast zit bijvoorbeeld een tv, zodat je niets hoeft te missen", vertelt Creutzburg.

De organisatie denkt dat vooral mannen van middelbare leeftijd langs zullen komen. Creutzburg lacht: "Maar ook de gepensioneerde man verwachten we hier. Plof lekker neer totdat mevrouw is uitgewinkeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht