RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Windmolens Lage Weide nog steeds mogelijk"

1/2
UTRECHT -

De Statenfractie van GroenLinks denkt dat de komst van windmolens op Lage Weide in Utrecht nog niet van tafel is. Donderdag besloot het provinciebestuur vanwege grote weerstand van omwonenden Lage Weide te schrappen als plek voor windmolens, maar Provinciale Staten heeft het laatste woord.

GroenLinks zegt dat zich in de Provinciale Staten een meerderheid aftekent vr de komst van de omstreden windturbines op het Utrechtse industrieterrein. Of die wordt gehaald, is nog niet duidelijk.

De vraag is wat de fracties van D66 en CDA gaan doen. D66 wil in ieder geval eerst het voorstel van Gedeputeerde Staten afwachten. De kans is klein dat D66 instemt met turbines op Lage Weide, zegt fractievoorzitter Niels Hoefnagels, als er elders maar voldoende windenergie wordt opgewekt. Begin november wordt er over het plan gepraat in de Provinciale Staten.


BEZWAREN

Over het plan van de Utrechtse corporatie Energie-U wordt al jaren hevig gediscussieerd in de stad. Zo kwamen er tientallen bezwaren en 1110 inspraakreacties binnen. De gemeente Stichtse Vecht eiste dat Utrecht af zou zien van de plannen.

De weerstand vanuit de bevolking was voor de gemeente Utrecht vorig jaar reden om af te zien van de bouw van de zes turbines, maar de provincie beslist uiteindelijk. Die heeft met het Rijk afgesproken dat er vr 2020 tot 60 megawatt aan energie door windmolens moet worden gerealiseerd.

Als op Lage Weide geen molens komen, moeten de gemeente en de provincie op zoek naar een andere locatie. Als alternatief is een plek bij Nieuwegein aangewezen. Daar worden al voorbereidingen getroffen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -