RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

File ov-paaltjes ergert reizigers Zeist

1/2
DRIEBERGEN RIJSENBURG - Veel reizigers op station Driebergen-Zeist balen van de drukte bij het uitchecken. Reizigersorganisatie Rover vindt dat er te weinig incheckplekken voor het ov zijn. Volgens de NS vallen de rijen wel mee en ligt het grootste probleem bij de reiziger zelf.

Volgens de NS heeft er dit jaar zeven keer een te lange rij gestaan en dat is volgens de spoorwegmaatschappij niet veel. Een rij is 'te lang' als er meer dan veertig seconden achter elkaar constant wordt uitgecheckt, volgens de meetmethode van de NS.

Reizigers schetsen een ander beeld. Forens en D66'er Hans Boerkamp, lid van de Provinciale Staten, ergert zich al langer. "Als je daar 's ochtends komt, klontert iedereen samen om ÚÚn paaltje. Soms staan er twintig man te wachten."

Reizigersvereniging Rover smeekt de NS dan ook om een oplossing. "Over een paar jaar gaat het hele station op de schop. Laat ze dan alsjeblieft ook genoeg paaltjes zetten", zegt woordvoerder Aldo Markus.


TREUZELEN

De NS wijst op slecht gedrag van reizigers. Die zouden niet genoeg rekening houden met elkaar. Woordvoerder Eric Trinthamer: "Vandaag zie ik weer iemand met een tas voor het paaltje. Ze moest eerst de tas opendoen, dan de chipkaart zoeken. Je kunt beter de kaart al in je hand hebben."

Ook Rover ziet dat. "Er is altijd wel iemand waarbij het niet zo vlot gaat", vertelt Markus. "Sommigen willen hun saldo checken, bij anderen mislukt het uitchecken. Bovendien kijkt bijna iedereen op dat scherm."

Toch vindt Rover dat er snel een oplossing moet komen. "Vroeger voldeed deze hoeveelheid paaltjes. Nu niet meer, want sinds de afschaffing van het papieren kaartje moet iedereen uitchecken. Het is veel drukker."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -