RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rhenense honden vinden na tien jaar een thuis

RHENEN - De soap over de hondenschool uit Rhenen is na tien jaar definitief voorbij. Dinsdagavond heeft de gemeenteraad haar fiat gegeven aan de verhuizing van de school Canis Cunerae, die naar het industrieterrein tussen Rhenen en Elst gaat.

Een decennium lang heeft de hondenschool moeten strijden voor de nieuwe plek. Het plan voor de verhuizing naar het bedrijventerrein Remmerden werd niet met enthousiasme begroet door de Commissie Welstand. Die vond dat de school het terrein moest verfraaien en dat was voor de hondenschool te duur.

De raad beslist nu dat de hondenschool niet voor die aanpassingen hoeft te zorgen. Volgens eigenaar Robert-Jan de Bruin had het allemaal zo lang niet hoeven duren. "Het was tien jaar lang een boel gedoe. Uiteindelijk blijkt dat de raad, het college en de burgemeester er altijd voor zijn geweest. Is het dan bij een paar ambtenaren blijven hangen?"

De school moet van de gemeente weg van zijn huidige plaats, waar nieuwbouw moet komen. De zaak werd ook behandeld in het tv-programma De Rijdende Rechter. Die oordeelde in 2012 dat Rhenen de hondenschool 'moest helpen bij het zoeken naar een nieuwe locatie'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -