Voortvluchtige serie-aanrander sloeg al drie keer toe in Utrecht

UTRECHT - Een man die in juni een vrouw aanrandde in het Utrechtse centrum blijkt al twee keer eerder te hebben toegeslagen. De man liet bij de aanrandingen DNA-sporen achter waarmee de politie kon aantonen dat het om dezelfde dader gaat maar wie de voortvluchtige man is, is nog onbekend. Dat meldt de politie in Bureau Hengeveld.
De meest recente aanranding vond op donderdagochtend 19 juni plaats op de Drift. Een 21-jarige vrouw wilde daar rond 04.30 uur haar fiets pakken toen zij door een onbekende man werd aangesproken en aangerand. De vrouw wist te ontsnappen.
Uit DNA-onderzoek is gebleken dat dezelfde man vorig jaar ook al toesloeg. Toen dwong hij een 18-jarige vrouw de Catharijnesteeg in te lopen. Daar ontdekte hij dat zij geen geld had en dwong hij haar tot seksuele handelingen. In november deed de aanrander dit nog een keer met een vrouw op de Kerkstraat.
Het gaat om een zwarte man van mogelijk Antilliaanse of Surinaamse afkomst van tussen de 30 of 40 jaar. Hij is rond de 1.80 of 1.90 meter lang en is kaal of heeft kort zwart haar. Hij had een normaal postuur en sprak goed Nederlands.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.