RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gezinnen Doorn nog lang niet naar huis door gifgrond

1/2
DOORN - De kans is groot dat twee gezinnen in Doorn dit jaar hun huis niet meer in kunnen vanwege de grondwaterverontreiniging. De bodemsanering laat nog op zich wachten.

Bij een stomerij aan de Acacialaan is in de jaren zeventig en tachtig het giftige schoonmaakmiddel PER in de grond gelekt. Ongeveer tachtig huishoudens moesten drinkwater afgelopen week voor de zekerheid koken. Inmiddels hoeft dat niet meer, maar twee gezinnen die halsoverkop hun woning hebben moeten verlaten, mogen nog altijd niet naar huis. De gifwaardes bij hun woning zijn nog altijd te hoog.

De provincie onderzoekt de bodemverontreiniging en er zijn plannen om de grond te saneren. Het is alleen nog onduidelijk wanneer dat kan beginnen. Wethouder Hans Nijhof hoopt dat het werk eind dit jaar klaar kan zijn, maar zeker is dat niet. Het hangt af van nieuwe metingen en onderzoeken. De gemeente zegt dat het saneringsplan nu bij de provincie ligt.

De familie Smit hoopt snel terug naar huis te kunnen. Vader Timo Smit vraagt zich wel af hoe erg het is dat zijn gezin jarenlang op gifgrond heeft gewoond. "We maken ons ernstige zorgen. We hebben tien jaar in een slechte omgeving gewoond. Onze kinderen van 6 en 8 jaar zijn hier geboren en we vragen ons of we wat hebben opgelopen. We gaan nu de molen in van gezondheidstesten, maar het kan ook zijn dat eventuele ziektes pas later geconstateerd kunnen worden en dat is geen prettige gedachte."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -