RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester trakteert op patat na goed nieuws Shenjun

1/2
ODIJK - De 8-jarige Shenjun uit Odijk mag in Nederland blijven. Woensdagavond werd al bekend dat in ieder geval vijftig gezinnen alsnog een verblijfsvergunning krijgen omdat ze onder de kinderpardonregeling vallen. Shenjun behoort tot deze groep, meldt burgemeester Hans Martijn Ostendorp van Bunnik.

Shenjun is er blij mee. Hij zou niet weten wat hij in China te zoeken heeft. "Ik heb geen vriendjes daar en ik lust het eten niet", zegt hij tegen RTV Utrecht. Shenjun kreeg donderdagmorgen bezoek van Ostendorp, die zegt ongelofelijk blij te zijn. De burgemeester beloofde de klas van het jongetje binnenkort te trakteren op friet, het favoriete eten van Shenjun.

De burgemeester sprong eerder voor de jongen in de bres. Zo'n driehonderd collega's ondertekenden zijn oproep om de regeling rond het kinderpardon te verruimen. Ook werd de petitie 'Shenjun moet blijven' door meer dan 20.000 mensen getekend.

Shenjun is hier geboren. Zijn moeder komt uit China en vluchtte in 2001 naar Nederland. Kort na de geboorte van Shenjun werd zij door de Nederlandse overheid met haar zes maanden oude baby op straat gezet. Shenjun en zijn moeder werden vervolgens opgevangen door een Nederlands echtpaar in Odijk. De jongen woont nog steeds bij deze familie. Hij gaat naar school in Odijk en is nog nooit in China geweest.


TEEVEN

Mogelijk stijgt het aantal gezinnen dat toch mag blijven nog omdat de Raad van State over 25 dossiers nog uitspraak moet doen. Zeventien gezinnen zijn afgewezen. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) schreef dat woensdag aan de Tweede Kamer.

Hij heeft de dossiers deze zomer zelf beoordeeld nadat ze eerder waren afgewezen voor de regeling, omdat de gezinnen te lange tijd niet in het zicht van de rijksoverheid waren geweest. Op deze eis in het pardon kwam veel kritiek, maar Teeven weigerde de regeling te verruimen.

Wel zou hij welwillend kijken naar de gezinnen die om deze reden net buiten de boot waren gevallen. Daarbij heeft hij ook de informatie meegewogen die hij van burgemeesters had gekregen. In totaal beoordeelde hij 92 gezinnen (297 personen).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -