RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PVV stelt vragen over rol provincie in gifgrondschandaal

1/2
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/DOORN -

De PVV wil de onderste steen boven hebben over de rol van de provincie in het gifgrondschandaal in Driebergen en Doorn. De partij wil weten waarom er zolang is gewacht voor er actie werd ondernomen tegen de bodemverontreiniging onder tientallen woonhuizen.

Uit documenten waarover RTV Utrecht beschikt blijkt dat de provincie al heel lang wist dat de grond rond twee stomerijen vervuild is. De PVV zegt in een reactie dat de provincie jaren geleden al geld had uitgetrokken voor een bodemonderzoek en vraagt zich af wat daarmee is gebeurd. Ook wil de partij weten of provincieambtenaren meer plaatsen onder de pet houden waar mensen op zwaar verontreinigde grond wonen.


DRINKWATER BESMET

Afgelopen zomer bleek dat bij huizen rond stomerijen in Driebergen en Doorn behalve de bodem ook het drinkwater besmet was met een chemisch schoonmaakmiddel. Tientallen gezinnen moesten plotseling hun drinkwater koken voor gebruik. Twee gezinnen wonen ergens anders en kunnen waarschijnlijk dit jaar nog niet terugkeren. Inmiddels ligt er een bodemsaneringsplan bij de provincie.

De vervuiling stamt uit de jaren zeventig en tachtig, toen de stomerijen nog met machines werkten die niet aan de huidige milieueisen voldeden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -