RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zaak tegen plofkrakers en kunstrovers gaat door

UTRECHT -

De rechtszaak tegen een criminele bende die wordt verdacht van een reeks plof- en ramkraken en kunstroven gaat door. Het wrakingsverzoek van de advocaten is afgewezen, maar de vijf verdachten mogen de rechtszaak wel in vrijheid afwachten.

De raadsmannen van de twee hoofdverdachten wraakten de rechters omdat volgens hen sprake is van een schijn van partijdigheid. Tenlasteleggingen zouden zonder bezwaar zijn toegevoegd aan de dagvaarding.

De wrakingskamer wees het verzoek af. De zaak tegen de twee hoofdverdachten gaat maandag verder. De zaak tegen de drie andere verdachten, die onder meer worden verdacht van onder meer heling, kan donderdag gewoon doorgaan.

De hoofdverdachten worden onder meer beschuldigd van de diefstal van enkele kostbare schilderijen uit het Stadsmuseum in IJsselstein in 2009. Ook zouden ze een monstrans hebben geroofd uit een museum in Gouda.

De vermoedelijke daders werden vorig jaar in een zomerhuisje in Vinkeveen gearresteerd. Bij de inval op recreatiepark Buitenborgh trof de politie explosief materiaal aan dat de bende nodig had bij de misdrijven.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -