RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte van doodschudden baby wil steun van Canadees

UTRECHT -

In de zaak rond een doodgeschudde baby uit Utrecht moet een Canadese expert gehoord worden. Dat verzoek heeft de advocaat van de verdachte vader donderdag bij de rechtbank ingediend.

De expert is gespecialiseerd in het shaken-babysyndroom in combinatie met genetische afwijkingen. Het Openbaar Ministerie denkt dat de specialist weinig kan toevoegen aan een eerder ingeschakelde expert en protesteert tegen het verzoek. De rechtbank oordeelt op 16 oktober of de Canadees mag komen.

Tijdens de regiezitting vroeg de advocaat ook een rapport van het betrokken ziekenhuis te mogen inzien. Ondanks protest van het OM, gaf de rechtbank toestemming hiervoor.


CHERISE

De vier weken oude baby Cherise overleed in oktober vorig jaar. Volgens het OM werd ze hevig door elkaar geschud door haar vader, een 24-jarige man uit Utrecht. Ook zijn ex-vriendin is verdachte in de zaak, maar het fatale letsel zou door de vader zijn toegebracht. Volgens advocaat Yehudi Moszkowicz kan de baby ook zijn overleden aan genetische afwijkingen die een arts later heeft ontdekt.

Een datum voor de inhoudelijk behandeling van de zaak is nog niet bekend.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -