RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Ongeloofwaardige' verkeerslichten Maliebaan waren kapot

UTRECHT -

De verkeerslichten op de Maliebaan waar vorige week tientallen mensen werden beboet voor het door rood licht rijden, waren kapot. Dat onthult wethouder Lot van Hooijdonk. De stoplichten zijn aangepast, maar volgens de politieke partij Student & Starter is dat slechts 'een tijdelijke oplossing'.

De partij stelde afgelopen maand vragen in de raad over de 'ongeloofwaardige' stoplichten. Ze zouden onnodig op rood staan voor fietsers. Waar voetgangers wel groen licht krijgen, moeten fietsers die dezelfde richting op gaan, blijven staan.

Omdat nu blijkt dat die lichten 'onvoldoende functioneren', heeft de gemeente ervoor gezorgd dat de lichten vijf keer zo lang op groen staan. Dat is nog niet voldoende, zegt Student & Starter. De partij vindt de verkeerssituatie nog steeds niet optimaal en wijst bovendien op andere verkeerslichten waar dezelfde problematiek zou spelen.

Volgens Van Hooijdonk wordt er gezocht naar een definitieve oplossing voor de stoplichten op de Maliebaan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -