"Kris en Lisanne zeker niet verdwaald"

AMERSFOORT - Kris Kremers en Lisanne Froon zijn niet omgekomen doordat zij verdwaald zijn. "Dat is uitgesloten", zegt particulier rechercheur Dick Steffens op basis van onder meer de gegevens van de gevonden telefoons van de twee. De informatie van de telefoons is opgenomen in het rapport van het NFI, dat Steffens op verzoek van de familie Kremers ingezien.
Uit de telefoongegevens blijkt dat de vrouwen al op de dag dat ze voor het laatst waren gezien twee keer een noodoproep hebben gedaan. Ook de dagen erna wordt nog vijf keer gebeld naar de noodnummers 112 en 911. De telefoons hadden echter geen bereik en Kremers en Froon kregen niemand te spreken, zo stelt Steffens in De Telegraaf.

VERDWIJNING

Het NFI-rapport maakt er ook melding van dat de telefoon van Kris nog dagen aanbleef en een paar keer is aangezet met een inlogcode en sim-pincode. De week na de verdwijing werd de telefoon ook enkele keren aangezet, maar zonder de sim-pincode in te voeren. Het NFI concludeert dat het niet uit te sluiten is dat een andere persoon dan Kris de telefoon wilde gebruiken.
Verder wordt Steffens in zijn theorie dat de vrouwen niet zijn verdwaald, gesteund door de vindplaats van resten van de vrouwen en van hun persoonlijke bezittingen: "Heel veel spullen lagen uren lopen van elkaar. Van hen zijn ook maar weinig lichaamsdelen gevonden".

VRIJHEIDSBEROVING

Overigens spreken de Panamese autoriteiten al in het rechtshulpverzoek van juni aan de Nederlandse autoriteiten van 'de

vermoedelijke vrijheidsberoving' van de vrouwen.
Een woordvoerster van de familie Kremers zegt dat de familie aan het OM in Nederland en in Panama vragen heeft gesteld. De familie wil weten of het NFI-rapport dat nu vanuit Panama beschikbaar is gesteld, volledig is. Ook zijn er geen gegevens van voor 1 april, de dag dat de twee Amersfoortse vrouwen verdwenen, geanalyseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.