RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf geëist voor museumrovers IJsselstein

IJSSELSTEIN/ABCOUDE -

Tegen twee mannen die verdacht worden van een inbraak in het Stadsmuseum in IJsselstein is 7 en 8 jaar cel geŽist. Het Openbaar Ministerie denkt dat de ze lid zijn van een bende en ziet hen als professionele criminelen die hun leven nooit zullen beteren.

Bij de museumroof in 2009 werd voor drie ton aan schilderijen buitgemaakt. Volgens het OM hebben de mannen meer op hun kerfstok. De twee zouden samen een ramkraak hebben voorbereid bij een juwelier in Meppel en inbraken hebben gepleegd bij een sieradenwinkel in Doetinchem.

De 52-jarige man zou munitie, explosieven, xtc-pillen en hasj in zijn bezit hebben gehad. Ook wordt hij nog verdacht van het stelen van een monstrans van 70.000 euro in Gouda en het plegen van een ramkraak in Rozendaal waarbij 50.000 euro werd gestolen. Tegen hem is daarom 8 jaar geŽist.

De twee mannen hebben een fors strafblad, de man van 52 vooral voor drugsmisdrijven en de man van 50 voor vermogensdelicten en wapenbezit. De mannen kregen volgens het OM hulp bij hun daden. Zij worden daarom ook beschuldigd van lidmaatschap van een criminele bende.

Een medeverdachte die wapens voor de twee verborg, hoorde een boete van 10.000 euro eisen. Een man uit Soesterberg die spullen heelde, moet van het OM twee maanden de cel in en een Amsterdammer die van hetzelfde werd verdacht moet van de aanklager 120 uur werkstraf uitvoeren.

In het onderzoek naar de verdachten deed de politie een inval in een recreatiewoning in Vinkeveen. Daar werd explosief materiaal gevonden.

De uitspraak is op 28 oktober.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -