RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Zanen: Aanloopproblemen stadskantoor begrijpelijk

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft dinsdag het stadskantoor officieel geopend. Het markante gebouw naast Utrecht Centraal werd maandag al verkend door de drieduizend ambtenaren die er gaan werken. Dinsdag ging het ook open voor inwoners. Zij kunnen er bijvoorbeeld hun paspoort verlengen.

Het nieuwe onderkomen van de gemeente viel bij de meeste burgers in de smaak. Voor veel ambtenaren, die voorheen in diverse kantoren in de stad werkten, zijn de eerste indrukken minder positief.

Maandag kwamen er meteen 3000 nieuwsgierige medewerkers naar het gebouw, dat maar plaats heeft voor 2500 man. Het was daardoor erg druk op de openingsdag. Er stonden files bij de liften en in de kantine. Het nieuwe werken, waarbij eigen bureaus tot het verleden behoren en zoveel mogelijk papierloos wordt gewerkt, is bovendien voor veel ambtenaren nog wennen.

Van Zanen is desondanks positief. "Dit zijn aanloopproblemen. Iedereen komt op zo'n openingsdag kijken en dus wat het druk", aldus de burgemeester. "Het is voor iedereen ook nieuw. We hebben bij de gemeente nog nooit met zoveel mensen bij elkaar gezeten. Maar uiteindelijk is er voor iedereen plek en vandaag ging het al weer beter", zegt Van Zanen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -