RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Steeds meer winkeliers overtreden regels koopzondag

1/2
MIJDRECHT -

Winkeliers overtreden steeds vaker bewust de wet om op zondag open te kunnen. Zo laat een bouwmarkt in Mijdrecht zich zelfs niet door een boete van 5000 euro weerhouden om open te gaan.

"Onze klanten willen graag bij ons op zondag komen kopen", vertelt manager Frits Mulder van bouwmarkt Karwei. "Als dat niet kan, gaan ze naar omliggende gemeenten en dat betekent dat wij de klanten niet kunnen bedienen en daardoor onze omzet mislopen."


STATEMENT

De bouwmarkt wil met de opening een statement maken naar de politiek. "We willen heel duidelijk aangeven dat hier behoefte aan is." De winkel hoopt in gesprek te kunnen met de gemeente. "Kom ons tegemoet, ga met ons in gesprek om te kijken hoe we dit probleem kunnen gaan oplossen."

Eerder liet winkelier Mark Bontje uit Woerden weten dat hij een opgelegde koopzondagboete van 750 euro niet gaat betalen. Volgens de ondernemer is hij niet opengegaan op zondag, maar had hij een besloten bijeenkomst. Het conflict is voor de oppositiepartijen in Woerden aanleiding om de zondagopenstelling opnieuw tegen het licht te houden.

Detailhandel Nederland snapt de frustratie van de ondernemers wel. Zij horen steeds vaker dat ondernemers de regels aan hun laars lappen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -