RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coming Out Dag in Amersfoort

1/2
AMERSFOORT -

In Amersfoort is vrijdag het startschot gegeven voor Coming Out Dag. Overal ter wereld wordt aandacht gevraagd voor de positie van lesbiennes, homo's en transgenders. Het thema dit jaar is biseksualiteit.

Mensen die op zowel mannen als vrouwen vallen, hebben vaak specifieke problemen. Zo vinden veel biseksuelen dat hun geaardheid niet serieus wordt genomen.

"Ben je met een vrouw, dan ben je lesbisch of biseksueel. Maar ben je met een man, dan ben je opeens heteroseksueel volgens veel mensen. Maar dat is niet zo, ik ben altijd biseksueel", zegt Erika Zeegers, die bij het startschot in Amersfoort aanwezig was.

Coming Out Day werd afgetrapt met het ophangen van een grote poster. De banner wordt opgehangen bij de Amersfoortse multinational ARCADIS en moet steun geven aan biseksuelen, die vooral op het werk nog niet uit de kast durven komen. Voor het ingenieursbureau is gekozen omdat het bedrijf wereldwijd actief is en al langer achter biseksuelen staat.

Biseksualiteit is volgens het Sociaal Cultureel Planbureau geen zeldzaamheid: EÚn op de tien Nederlanders is biseksueel.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -