RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"RTV Utrecht ook op landelijke zender"

1/3
PROVINCIE UTRECHT -

Op de zenders van de NPO komt ruimte voor uitzendingen van de regionale omroepen. Dat heeft staatssecretaris Dekker van Cultuur maandagochtend gezegd bij de presentatie van zijn plannen voor de publieke omroep.

Volgens Dekker blijft de behoefte aan en het belang van nieuws en informatie over de directe leefomgeving onverminderd groot. Om het bereik te vergroten wil hij dat er op de landelijke zenders ruimte komt voor de regionale uitzendingen van onder meer RTV Utrecht.

De regionale programma's zijn volgens het kabinet niet goed te vinden, omdat ze vaak verstopt zitten op de kabel. "Door regionaal aanbod op een landelijke zender te presenteren, kan het regionale aanbod beter gevonden worden door het publiek", staat in de kabinetsplannen.

De staatssecretaris vindt dat regionale omroepen de rol van waakhond richting gemeenteraad en provinciehuis moeten kunnen blijven spelen. Hij wil dat de regionale omroepen efficiŽnter worden georganiseerd om het voortbestaan veilig te stellen. Ze moeten daarom op bijvoorbeeld het gebied van administratie en technische investeringen gaan samenwerken.


LANDELIJK

Wat de landelijke publieke zenders betreft wil Dekker dat nieuwe, creatieve televisiemakers rechtstreeks toegang krijgen. Dat betekent dat de huidige acht omroepen niet langer het monopolie hebben op het (laten) maken van programma's.

Hij wil dat de publieke omroep veelzijdiger, creatiever en vernieuwender wordt, zodat die zich onderscheidt van de commerciŽle zenders. Andere programma's uitzenden, met meer publieke waarde, zou daaraan moeten bijdragen.

De maatregelen moeten uiterlijk 1 januari 2016 doorgevoerd worden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -