Vader vermoorde Thomas: "Mijn leven is verwoest"

AMERSFOORT - Het leven van de Amersfoortse Ron van den Bedum ligt in puin. Zijn elfjarige zoontje Thomas werd bijna een jaar geleden vermoord door zijn eigen moeder. Maandag legde de rechtbank haar acht jaar gevangenisstraf op.
Het drama gebeurde op 17 januari 2014 in de Amersfoortse wijk Nieuwland. Niet veel later kwam Van den Bedum uit zijn werk en vond hij zijn zoontje dood in huis. Maandag kreeg hij te horen hoe zijn vrouw acht jaar gevangenisstraf kreeg voor het vermoorden van Thomas. Van den Bedum: "Welke straf ze krijgt, maakt me niet uit. Mijn zoon krijg ik er niet door terug."

STOORNIS

Uit onderzoek blijkt dat de vrouw een psychologische stoornis heeft. Ze richtte haar leven helemaal op haar man en zoon. Toen Ron van den Bedum zei dat hij wilde scheiden, zag ze het leven niet meer zitten. Ze doodde haar zoon en probeerde zelfmoord te plegen.
De vrouw liet een afscheidsbrief achter met daarin haar overwegingen. Ook heeft een chirurg een verklaring afgelegd over wat ze hem zou hebben verteld. De rechter concludeert hieruit dat de vrouw goed over haar daad heeft nagedacht. Omdat de rechtbank niet denkt dat ze zoiets nog een keer zal doen, krijgt ze geen tbs.

ALLES KWIJT

Van den Bedum is ondertussen nog steeds niet van zijn vrouw gescheiden. Bij de procedure wordt er geen rekening gehouden met wat er is gebeurd. Door de stress en het trauma dat hij heeft opgelopen, is hij gestopt met zijn werk als makelaar. "Mijn leven is verwoest, dat valt met geen enkele straf te compenseren. Ik ben alles kwijt. Mijn zoon, mijn vrouw en mijn huis."

De vader van de vermoorde jongen over het drama.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.