RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drie Woerdense supermarkten open op zondag

WOERDEN -

Woerdenaren kunnen binnenkort in drie supermarkten boodschappen doen op zondagmiddagen. Dat heeft het college besloten.

Het gaat om twee supermarkten in Woerden zelf. De derde winkel zit in een van de kernen: Harmelen, Kamerik en Zegveld. De supermarkten moeten onderling afspraken maken wie welke zondag open mag. Als ze er niet uitkomen voor het eind van deze maand, gaat het college loten.

Opvallend aan het besluit van wethouder Duindam is dat tijdens voorgaande openstellingen dit steeds voor een jaar geregeld was. Het nieuwe besluit geldt voor een periode van vier jaar.


STADSHOTEL

Uit het plan van de gemeente Woerden blijkt dat verswinkels op niet-koopzondagen dicht moeten blijven. Dat levert voor het gloednieuwe Stadshotel Woerden een probleem op. Ondernemer Breuren wil met zijn speciale verswinkel in het hotel zeven dagen kunnen verkopen. Het college heeft al te kennen gegeven geen uitzondering te maken en dat er gecontroleerd gaat worden of Breuren zijn winkel geopend heeft.


BOETES

Dat de gemeente openingstijden streng controleert en boetes uitschrijft, bleek recent toen een eigenaar van een kledingzaak in de Voorstraat tegen de afspraken in op zondag toch de winkeldeuren opende. Via een openstelling alleen voor Facebookvrienden dacht de winkelier een maas in de wet te hebben gevonden. Toch kreeg hij een boete van 750 euro. Die weigert hij overigens te betalen.

De gemeenteraad praat eind november over het collegevoorstel.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -