B en W Woerden: vaker overleg met burgers

WOERDEN - Het college van B en W in Woerden heeft woensdag, ruim een half jaar na de verkiezingen, het collegeprogramma gepresenteerd. In het programma staat op welke punten uit het coalitieakkoord het stadsbestuur de nadruk wil leggen.
In het plan staat dat B en W structureel eerst met bewoners om tafel wil gaan zitten, voordat er beleid wordt geformuleerd. Dat was vroeger precies andersom. "Met die werkwijze hebben we al geëxperimenteerd met het parkeerbeleid", zegt wethouder Bob Duindam. "Maar dat wordt ons voornaamste instrument."
Wethouder Bob Duindam zegt dat de presentatie van het programma zo lang op zich liet wachten omdat er steeds nieuwe financiële richtlijnen vanuit het Rijk komen. "We hebben het coalitieakkoord wel drie keer moeten narekenen om er zeker van te zijn dat het nog wel klopt", zegt Duindam. Ook kwam het zomerreces er tussendoor.
B en W in Woerden is niet het laatste college dat met het programma komt. Ook in Oudewater wordt deze week het collegeprogramma gepresenteerd.

Wethouder Bob Duindam over het nieuwe collegeprogramma

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.