Vluchtelingen naar Woerden, opvang wordt 'moeizaam'

WOERDEN - Een groep vluchtelingen komt naar Woerden na een aanvraag van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Woningcorporatie GroenWest moet hen aan een woning helpen en verwacht daar veel moeite mee te hebben.
De corporatie moet in de eerste helft van 2015 evenveel mensen huisvesten als in heel 2014. "We voorzien dat het moeizaam gaat worden. Je bent afhankelijk van wat er vrijkomt, want we gaan niemand uit huis zetten", vertelt een woordvoerder.
GroenWest stelt dat er bovendien wordt gekeken naar de concentratie asielzoekers in een gebied. "We trekken geen kring met een rood potlood waar ze allemaal moeten komen." Ook omdat niet alle huizen voor iedereen geschikt zijn, wordt het een behoorlijk karwei. "Alleenstaanden geef je geen gezinswoning", legt de woordvoerder uit.
In het eerste halfjaar van 2015 komen er 42 vluchtelingen die een thuis moeten krijgen. Vanaf juli 2015 komen daar nog minstens 45 bij. Dit jaar moet er voor zes asielzoekers nog een thuis worden gevonden. Die verblijven nu nog in een asielzoekerscentrum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.