RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eneco koopt installaties van Nuon

UTRECHT/NIEUWEGEIN -

Nuon verkoopt haar warmte- en elektriciteitsproductie in Utrecht aan Eneco. Eneco neemt van Nuon een aantal centrales en het warmtetransportnetwerk over.

Zo'n 85 medewerkers maken daarbij de overstap van Nuon naar Eneco. Beide bedrijven zijn dit donderdag met elkaar overeengekomen. De overname staat gepland per 1 januari 2015.

Onderdeel van de overeenkomst zijn de overname van twee productielocaties voor elektriciteit en stadsverwarming, vijf hulpwarmtecentrales, zeven warmteoverdrachtstations en het 25 kilometer lange transportleidingnet. De productielocaties wekken warmte op voor 50.000 huishoudens en 1.200 zakelijke klanten in Utrecht en Nieuwegein.

Plannen voor een nieuwe biomassacentrale zijn ook onderdeel van de overname, maar worden door Eneco tegen het licht gehouden. "Het uitgangspunt is dat we het Utrechtse warmtenet verder willen verduurzamen. Een nieuwe biomassacentrale is een serieuze optie, maar we zullen alle alternatieven voor de toekomst van Utrecht blijven afwegen", aldus Herman Exalto van Eneco.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -