RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PvdA Amersfoort overweegt aangifte wegens lekken geheim rapport

AMERSFOORT -

De PvdA in Amersfoort denkt erover aangifte te doen wegens het lekken van een vertrouwelijk rapport. Dat zegt fractievoorzitter Louis de la Combé tegen RTV Utrecht.

Het gaat om een rapport van accountantskantoor Price Waterhouse Coopers (PWC), dat onderzoek deed naar het handelen van het vorig jaar overleden PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez. Smits Alvarez stal binnen een paar jaar tijd ruim 64.000 euro van de lokale PvdA-stichting. Toen de diefstal aan het licht dreigde te komen, precies een jaar geleden, pleegde hij zelfmoord in Spanje.

Het onderzoekrapport van PWC is gelekt aan AD Amersfoortse Courant. Die krant publiceerde vrijdag een artikel waarin staat hoe makkelijk Smits Alvarez het geld kon stelen. Ook schrijft de krant dat oud-bestuurslid Wanda Dijkstra en oud-voorzitter Rob van Muilekom, beiden betrokken bij de PvdA-stichting, in het rapport worden vrijgepleit van medeplichtigheid.

PvdA-fractievoorzitter Louis de la Combé baalt dat het vertrouwelijke rapport is uitgelekt. Temeer omdat dit hoogstwaarschijnlijk is gedaan door een partijgenoot van hem: "Kan ik mijn eigen mensen nog wel vertrouwen? Die vraag stel ik mezelf. Slechts een aantal mensen binnen de PvdA Amersfoort heeft dit rapport in bezit. We hebben een tijd terug met elkaar afgesproken dat als dit rapport uitlekt, we aangifte gaan doen. Ik overweeg dat nu dan ook."

In het rapport worden betrokkenen zoals Wanda Dijkstra dus vrijgepleit van medeplichtigheid. In dat licht vindt De La Combé het curieus dat Dijkstra donderdagavond al de volgende tweet verstuurde: "Ben benieuwd naar de krant van morgen." Dat roept volgens De La Combé wel iets op, "iets suggestiefs": "Ik heb daar allerlei gedachten bij, maar daar kan ik verder niet veel over zeggen."

Dijkstra ontkent het geheime rapport gelekt te hebben.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -