Vijf jaar cel voor Hilversumse 'wonderbelegger'

UTRECHT - De Hilversumse tennissponsor en 'wonderbelegger' René van den Berg moet voor vijf jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechter bepaald. De uitspraak is gelijk aan de eis. Van den Berg gaat in hoger beroep.
De rechter acht bewezen dat Van den Berg meer dan 1400 mensen, vooral in 't Gooi en omgeving, voor 127 miljoen euro gedupeerd heeft. De zakenman is veroordeeld voor oplichting, bedrieglijke bankbreuk, overtreding van de Wet toezicht kredietwezen, witwassen en het medeplegen van valsheid in geschrifte.
Van den Berg kreeg van de slachtoffers geld om te beleggen. Hij beloofde rendementen die konden oplopen tot 250 procent. Volgens het Openbaar Ministerie had Van den Berg, die al een jaar in voorarrest zit, daarvoor een soort piramidespel ontworpen.
De rechter stelde dat het duidelijk is dat de zakenman zichzelf heeft bevoordeeld 'ten koste van goedgelovige beleggers'.
Van den Berg is persoonlijk failliet verklaard, evenals zijn belangrijkste ondernemingen. Van de celstraf wordt het voorarrest afgetrokken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.