RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist in beroep vier jaar voor verdachte monstransroof

UTRECHT -

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep opnieuw vier jaar celstraf voor een van de verdachten van de monstransroof in Utrecht. Deze 24-jarige Tim K. stond volgens justitie buiten op een scooter te wachten terwijl zijn broer het religieuze topstuk uit Museum Catharijneconvent stal.

De spectaculaire roof vond begin 2013 plaats. Een gemaskerde man kwam op klaarlichte dag het museum binnen door met een moker een glazen deur in te slaan. Vervolgens sloeg hij de vitrine kapot waar de monstrans in stond.

De rechtbank sprak Tim K. eerder vrij omdat de scooter niet gelinkt kon worden aan de monstransroof. Tijdens het onderzoek werd ook in een te vroeg stadium DNA afgenomen bij de verdachte en daarmee is de privacy van de man geschaad. De rechter telde dit bewijs daarom niet mee.

Nu gaat het gerechtshof zich over de zaak van Tim K. buigen. De drie andere verdachten zijn in hoger beroep al veroordeeld tot celstraffen tot 3,5 jaar.

De vergulde monstrans is een honderden jaren oud religieus voorwerp, ingelegd met diamanten. Het topstuk van het Catharijneconvent, met een waarde van 250.000 euro, werd zwaar beschadigd teruggevonden in een auto van de verdachten en moest gerestaureerd worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -