Wethouder Stichtse Vecht in opspraak

STICHTSE VECHT - Wethouder Henk van Rhee van de gemeente Stichtse Vecht ligt onder vuur.
In een uitzending van actualiteitenprogramma EenVandaag wordt hij maandag beschuldigd van het in gevaar brengen van bewoners van een Blijf van mijn Lijf Huis Ruchama in het Twentse Heeten. Van Rhee had daar in 2008 de leiding. Hij zou dat jaar drie vrouwen en kinderen uit het huis hebben gezet zonder dat er veilige vervangende opvang was geregeld. Van Rhee zou tot zijn besluit zijn gekomen omdat de vrouwen fel ageerden tegen het ontslag van hun vertrouwenspersoon, die door Van Rhee beschuldigd werd van 'grensoverschrijdend gedrag'.

NIET WAAR

De stichting waar het opvanghuis voor vrouwen onder valt, weerspreekt de beschuldigingen. Van Rhee zou wel degelijk een overplaatsing hebben geregeld, maar met die overplaatsing waren de drie vrouwen het niet eens, waardoor ze zélf weggingen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft volgens de stichting destijds geoordeeld dat de wethouder goed heeft gehandeld.

OPHELDERING

GroenLinks, Lokaal Liberaal en Maarssen 2000 hebben de burgemeester van Stichtse Vecht ingelicht over deze kwestie. De drie partijen willen dat de zaak wordt uitgezocht.
Van Rhee is wethouder namens CU/SGP. Hij was voorheen onder meer partijdirecteur en campagneleider van de CU. Eerder kwam hij in opspraak als leidinggevende van de christelijke Stichting Different. De stichting zag homoseksualiteit als een ziekte en had als doel homoseksuelen te genezen van hun 'aandoening'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.