RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vriend Ramón Smits Alvarez: "Een jaar verder, maar de wond blijft"

1/2
AMERSFOORT -

Precies een jaar nadat het Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez een einde aan zijn leven maakte, is het verdriet om zijn verlies nog altijd groot. De PvdA-politicus zag door financiële problemen, leugens en diefstal geen uitweg meer en sprong in Spanje van een hoge brug. De wonden die hij bij zijn vrienden veroorzaakten zijn nog lang niet geheeld.

Arriën Kruyt was sinds 2005 bevriend met Smits Alvarez en heeft nog regelmatig contact met de vrouw en kinderen van de overleden politicus. "Ze is gewoon verdrietig over het verlies van haar man. Dat verdriet is natuurlijk niet zomaar over, dat moet z'n tijd hebben." Ook de kinderen vragen zich nog steeds af waar hun vader is. "Dat zijn moeilijke antwoorden. Papa is dood, dat is de waarheid."


BESTUURLIJK FALEN

Smits Alvarez verdween vorig jaar nadat hij in de problemen raakte. Hij had tienduizenden euro's van zijn partij gestolen. "Het was fout van hem, maar het was net zo fout dat dit heeft kunnen gebeuren, dat dit zo lang heeft kunnen gebeuren", zei Kruyt vorig jaar tijdens de herdenkingsdienst in de Sint Joriskerk. Volgens hem zijn mede-bestuursleden net zo verantwoordelijk voor de verdwijning van het geld. "Op dat punt is er gewoon bestuurlijk gefaald."

Behalve dat de PvdA'er geld uit de kas van zijn partij stal, loog Smits Alvarez ook over zijn werk. Hij vertelde iedereen dat hij bij zorgverzekeraar Agis in dienst was, terwijl in werkelijkheid zijn contract in 2010 niet verlengd werd.


HULP

Kruyt wist als een van de weinigen dat zijn vriend werkloos was. Hij verwijt zichzelf daarom destijds niets te hebben gedaan. "Als ik had doorgevraagd, wellicht had ik hem dan toch aan het werk kunnen helpen. Ik heb best een hoop relaties in de samenleving dus misschien was me dat gelukt. Als hij werk had gehad, dan had hij geen geld uit de kas van de PvdA hoeven stelen. Uiteindelijk is dat zijn dood geworden."

Ook de vrouw van Smits Alvarez wist niet dat haar man al sinds 2010 werkloos was. Kruyt heeft daarover ook nooit met haar gesproken. "Ze zegt altijd: Arriën, jij kon echt niet verhinderen dat hij uit het leven zou stappen. Zij verwijt mij dat niet, het is meer een probleem dat ik zelf heb."

De vrouw van Ramón Smits Alvarez is op dit moment in Spanje bij een herdenkingsdienst van haar overleden man.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -