RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamervragen over claims voor fraudeslachtoffers Pyxis

1/2
DEN HAAG/ZEIST -

De SP in de Tweede Kamer gaat vragen stellen over de PGB-kwestie rond zorginstelling Pyxis in Zeist. RTV Utrecht berichtte maandag dat slachtoffers van fraude bij Pyxis tienduizenden euro's moeten terugbetalen aan hun verzekeraar. Kamerlid Henk van Gerven wil dat staatssecretaris Martin van Rhijn ingrijpt.

Bij de zorginstelling namen medewerkers bankpassen van psychiatrische patiŽnten in en schreven ze grote bedragen over naar de eigen rekening. Voor de overheid was dat een van de redenen om Pyxis te sluiten. Agis Zorgkantoor, de verzekeraar die de cliŽnten een persoonsgebonden budget uitkeerde, eist nu geld omdat de slachtoffers niet beschikken over de juiste bonnetjes voor de zorg die ze van Pyxis hebben gekregen.


NIETS TE VERWIJTEN

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft in een e-mail aan een van de Pyxis-cliŽnten aangegeven dat de vorderingen niet terecht zijn. De SP vindt dat de cliŽnten niets te verwijten valt en wil dat Agis de claims intrekt. Het gaat veelal om mensen met schulden en bijstandsuitkeringen en de claims lopen in sommige gevallen op tot 17.000 euro.

Agis is onverbiddelijk en stelt dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen PGB. Het zorgkantoor is bijna drie jaar geleden een onderzoek gestart naar Pyxis, maar een woordvoerder kan niet zeggen hoe het met dat onderzoek staat.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -