RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ophogen Kockengen snel van start

KOCKENGEN - Op maandag 27 oktober wordt in Kockengen het startsein gegeven voor het ophogen van alle wijken. De werkzaamheden moeten een eind maken aan de overstromingen van volledige buurten, zoals eind juli nog gebeurde.

Een deel van het dorp kwam toen na hevige regenbuien zo'n halve meter onder water te staan. Omdat Kockengen op het laagste punt van de polders tussen Maarssenbroek en Amsterdam ligt, loopt al het water naar het dorp.

In een periode van tien jaar worden de komende tijd alle wijken van het dorp aangepakt. Volgens de gemeente Stichtse Vecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de provincie Utrecht gebeurt het ophogen met speciale lichte materialen. De keuze voor het materiaal wordt telkens aangepast aan de ondergrond en de verkeersbelasting van de betreffende weg.

Ook krijgt het dorp een nieuw rioolsysteem, dat afval- en regenwater gescheiden afvoert. Om het riool te ontlasten, moet regenwater van daken en straten zoveel mogelijk rechtstreeks naar sloten worden geleid.

Wethouder Pieter de Groene geeft maandagmiddag het startsein voor de grootscheepse operatie, die de titel 'Kockengen Waterproof' heeft gekregen. Het werk begint bij de Van Zuylenweg en omgeving, omdat daar de meeste wateroverlast is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -