RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM onderzoekt vervolging bestuurders Pyxis

1/2
ZEIST -

Binnen een paar weken beslist het OM of de bestuurders van Pyxis zullen worden vervolgd. Oud-cliŽnten beschuldigen de Zeister Zorginstelling van fraude met Persoonsgebonden Budgetten.

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar de bestuurders van zorginstelling Pyxis bijna afgerond. Ruim 2,5 jaar geleden werd Pyxis gesloten door de Inspectie voor de Gezondheids-zorg, omdat er veel mis was. Oud-cliŽnten van de zorginstelling moeten nu een groot deel van hun ontvangen PGB's terugbetalen aan het Agis Zorgkantoor.


ORDENEN

Het OM gaat nu alle informatie over de zaak ordenen. Op basis daarvan wordt binnen een paar weken bepaald of de bestuurders van Pyxis vervolgd gaan worden.

De SP in de Tweede Kamer heeft inmiddels vragen gesteld over de PGB-kwestie rond zorginstelling Pyxis in Zeist. De SP vindt dat de cliŽnten niets te verwijten valt en wil dat Agis de claims intrekt.

Het zorgkantoor zegt dat ze alleen maar de wet uitvoeren en dat ze dus helemaal niets voor de oud-cliŽnten kunnen doen. De enige die volgens Agis kan ingrijpen, is de staatssecretaris.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -