Paul Fentener van Vlissingen (65) overleden

UTRECHT - Paul Fentener van Vlissingen is op 65-jarige leeftijd overleden. De bekende ondernemer en natuurbeschermer uit Langbroek leed sinds eind vorig jaar aan kanker.
Fentener van Vlissingen werkte 37 jaar bij het grootste familiebedrijf van ons land, de Steenkolen Handels Vereniging (SHV) in Utrecht. Het concern is actief in de olie- en gasindustrie en de schroothandel. Fentener van Vlissingen werd in 1974 lid van de raad van bestuur en in 1984 kreeg hij de hoogste positie binnen het bedrijf. Die bekleedde hij veertien jaar.
Fentener van Vlissingen had een geschat vermogen van ruim 2 miljard euro. Daarmee nam hij de vierde plaats in op de lijst van rijkste Nederlanders, de Quote 500.
De laatste jaren hield de ondernemer zich vooral bezig met goede doelen. Zijn organisatie African Parks beheert tien natuurparken in zeven Afrikaanse landen. Ook heeft Fentener van Vlissingen een fonds tegen kanker opgericht.
De broer van Paul Fentener van Vlissingen, Frits, overleed eerder dit jaar plotseling. Hij werd 72 jaar. John Fentener van Vlissingen is de enige van de drie broers die nog in leven is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.