RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Leonardo da Vinci trekt duizenden bezoekers naar oude postkantoor Neude

UTRECHT -

De Leonardo da Vinci-tentoonstelling in het voormalige postkantoor aan de Utrechtse Neude heeft in de herfstvakantie meer dan 5.000 bezoekers getrokken.

De expositie 'The Joy of Understanding' begon in september. De tentoonstelling gaat over het werk en de filosofie van de Italiaanse renaissancekunstenaar, wetenschapper, uitvinder en architect. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

In de karakteristieke grote hal van het oude postkantoor is de zogenoemde EXPO. Daar staan zo'n zeventig schaalmodellen van uitvindingen die Da Vinci in de 15e eeuw heeft bedacht. In het LAB, oftewel 'de werkplaats van een uitvinder anno 2014', zijn in de herstvakantie duizenden 3D prints ontworpen en gefabriceerd. Ook zijn honderden 3D-scans gemaakt van de bezoekers. Verder werden appels voorzien van een persoonlijk ontwerp door middel van lasers.

In het DOC, waar documentaires worden vertoond over belangrijke Da Vinci-uitvindingen, moesten volgens de organisatie extra stoelen worden geplaatst om het grote aantal bezoekers een plaats te kunnen geven.

De expositie is nog te zien tot 4 januari.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -