Utrechtse serieaanrander duikt op in nieuwe zaak

UTRECHT - De Utrechtse serieaanrander is officieel verdachte in een vierde zaak. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Mogelijk kan ook nog een vijfde zaak aan hem worden gelinkt.
De vierde zaak vond afgelopen zomer plaats in Utrecht, maar het OM wil nog niet zeggen waar en wanneer precies. "Het gaat in deze zaak om een aanranding en diefstal van een telefoon. We zijn er recent achter gekomen dat het om dezelfde persoon gaat", zegt persofficier Eveline van der Burg.
Dinsdag maakte het OM bekend dat een 40-jarige verdachte uit Nieuwegein is aangehouden voor twee verkrachtingen (Catharijnesteeg bij Nieuwegracht en Kerkstraat) en een aanranding op de Drift, juni dit jaar. De negroïde man kwam naar voren als verdachte na een DNA-verwantschapsonderzoek.

TELINGSTRAAT

In een recente aanrandingszaak in de Telingstraat, in de nacht van 18 op 19 oktober, is de 40-jarige man vooralsnog geen verdachte. De politie doet nog volop onderzoek hiernaar. Het ging bij deze aanranding ook om een negroïde man en er waren meer overeenkomsten. De kans bestaat dus nog dat de aangehouden Nieuwegeiner een vijfde zaak ten laste wordt gelegd.

Opluchting onder Utrechtse studentes
Uitleg over de serieaanrander

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.