Eis: 3 jaar cel voor natuurgenezeres Sara Glatt

KOCKENGEN - Tegen de omstreden natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen heeft het Openbaar Ministerie woensdag 3 jaar cel geëist, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Glatt wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van een patiënt. Tegen een 44-jarige man die hielp in haar praktijk, eiste het OM 8 maanden cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.
Glatt behandelde patiënten tegen drugsverslaving met het hallucinerende middel ibogaïne. Eén van haar cliënten liep na een behandeling verward de A2 op. De 28-jarige Zwitser werd vervolgens door een vrachtwagen doodgereden.
Glatt had volgens de officier van justitie een 'groothandel' in ibogaïne. Ook werden er in haar woning softdrugs en een stapel infuuszakken gevonden. De vrouw had geen diploma om mensen met een verslaving te behandelen.
De genezers, die miljonair werd met haar geneeskunsten, zou ook verantwoordelijk zijn voor een hartstilstand van een andere patiënt, die dat uiteindelijk overleefde. Ook zou ze betrokken zijn bij de dood van een 28-jarige Brit in Kockengen in 2006 en bij de sprong van een Zweed van een parkeerdek op Schiphol in 2010.
Het onderzoek van het OM heeft lang geduurd: de zaak loopt al enkele jaren.

Uitleg over de zaak-Glatt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.