Tientallen kinderen vergeten bij leerlingenvervoer

UTRECHT - Bij de start van het schooljaar zijn dit jaar in de gemeente Utrecht 57 kinderen niet of te laat opgehaald. Vorig jaar zijn er 147 klachten over leerlingenvervoer gegrond verklaard. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van de SP.
De SP-fractie wilde weten hoe het ervoor staat met het leerlingenvervoer naar aanleiding van een leerlingen die was vergeten. Het verstandelijk beperkt meisje zat vorige maand uren alleen in een bus van Klomp Groepsvervoer en moest bevrijd worden door de politie.
Het gemeentebestuur zegt dat naar aanleiding van het incident met het meisje de procedures bij Klomp zijn verbeterd. Ook is de telefooncentrale aangepast en is een piketnummer onder scholen verspreid. De gemeente zegt ook dat er extra controles worden uitgevoerd.
Direct na het nieuws over het achergelaten meisje, regende het klachten over Klomp bij RTV Utrecht. Veel ouders zeggen dat ze wel klagen, maar dat ze vermoeden dat de klachten niet bij de gemeente terechtkomen.
In Utrecht worden leerlingen onder meer door Klomp en Connexxion van en naar school gebracht. Het contract met de vervoerders loopt af en nog voor het nieuwe schooljaar volgt een nieuwe aanbesteding. Op jaarbasis vinden er bijna 57.000 ritten plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.