RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdense supers per toerbeurt open op zondag

WOERDEN -

Supermarkten in Woerden hebben zelf een oplossing bedacht voor het probleem met de zondagopenstelling.

Van de gemeente mogen de supers de komende vier jaar op zondag open, maar niet allemaal tegelijk. Daarom wordt Woerden stad in twee gebieden verdeeld, met daarin elk drie supermarkten. In een gebied mogen de supers per toerbeurt de deuren gedurende zestien maanden op zondag openen. De twee supermarkten in Harmelen gaan om en om een jaar open.

De supermarkten zijn blij dat ze er samen uit zijn gekomen, maar denken niet dat de oplossing goed is voor de concurrentiepositie in de omgeving. "In het hele land mag alles gewoon open, kunnen ondernemers zelf de beslissing nemen en de consument ook", zegt Stef Bijlsma van Jumbo. "Als je dat in de hele gemeente Woerden niet waar kunt maken, is dat geen felicitatie waard."


OVERZICHT

In het gebied Woerden West mag de Lidl de eerste zestien maanden open op zondag. Daarna is het de beurt aan C1000 Molenvliet en Jumbo Tournoysveld sluit de periode van vier jaar af.

In Woerden Oost opent Albert Hein in de binnenstad de eerste zestien maanden de deuren op zondag. Dan is Middellandse Zee aan de beurt, gevolgd door C1000 Snel en Polanen.

In Harmelen is Emte supermarkt het eerste en derde jaar open op zondag, het tweede en vierde jaar is Plus supermarkt open.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -