Tientallen kilometers file in de regio

PROVINCIE UTRECHT - Door ongelukken en een storing van de matrixborden boven de weg heeft het verkeer vrijdagmiddag veel hinder ondervonden. Er stonden op de A1, A27 en A28 lange files. De tram pakken was ook geen optie voor veel reizigers. Door defect reden de trams tussen Nieuwegein en IJsselstein niet.
De problemen op de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld kwamen door kapotte borden. De spitsstrook daar moest dicht, vanwege een storing aan de bediening. Maar door die storing kon Rijkswaterstaat juist niet aangeven dat de strook dicht is.
De spitsstrook werd afgesloten met zogeheten pijlwagens, maar de pijlen boven de spitsstrook bleven op groen staan. Weggebruiken raakten daardoor in verwarring met de files tot gevolg.
De opstopping op de A27 is veroorzaakt door een aanrijding bij afslag Veemarkt. Bij Houten viel er een landbouwvoertuig van een trailer. Drie rijstroken werden afgesloten en ook daar onstonden lange files.
De trams stonden stil tussen Nieuwegein en IJsselstein. Bij halte Eiteren brak de pantograaf af, die contact maakt met de bovenleiding. De tram kon daarna niet verder en moest worden weggesleept. Reizigers moesten overstappen op bussen.

VOEGOVERGANGEN

Als de files op de A1, A28 en A27 zijn opgelost, begint de ellende voor automobilisten die over de A12 richting Den Haag willen rijden. Door werkzaamheden aan de voegovergangen zijn op de rijbaan richting Den Haag minder rijstroken open tussen het knooppunt Oudenrijn en de afrit de Meern.
Het verkeer op de A2 vanuit Amsterdam richting Den Haag zal het hele weekend moeten omrijden. Op het knooppunt Oudenrijn is de verbindingsweg met de A12 richting Den Haag dicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.