Hennepkwekerij in Vinkeveen: vier verdachten aangehouden na achtervolging

VINKEVEEN - De politie heeft zaterdagavond vier verdachten aangehouden na een grote zoekactie bij Vinkeveen. Ook werd er een bestelbus gevonden met hennepplanten erin en in een woning troffen agenten een kwekerij aan.
Het begon met een melding van een verdachte situatie op de Spoorlaan in Vinkeveen. Bij aankomst van de politie reed een witte bestelbus weg. Agenten zetten de achtervolging in en dwongen het voertuig te stoppen.
Het voertuig stopte op de Demmerik waarna de inzittenden op de vlucht sloegen. Daarop volgde een grote zoekactie. Het hele gebied vanaf de Demmerik tot aan de rijksweg A2 werd uitgekamd.

GEWONDE BIJ VLUCHTPOGING

Op het oude spoorpad richting de Ringdijk werden vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 25 en 32 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 26-jarige man en 21-jarige vrouw uit Uithoorn. Een van hen raakte gewond tijdens zijn vluchtpoging en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
In de witte bestelbus bleken ongeveer 100 hennepplanten te liggen. De politie deed ook een inval bij een woning op de Spoorlaan. Daar was niemand meer aanwezig, wel vond de politie er een hennepkwekerij. De ongeveer 180 hennepplanten in de woning zijn vernietigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.