Burgemeester Groeneweg: Schoolontbijt met hagelslag

VIANEN - Burgemeester Wim Groeneweg van Vianen heeft basisschoolleerlingen maandagochtend gewoon hagelslag voorgeschoteld tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Volgens Groeneweg is het belangrijker dat kinderen een boterham met hagelslag eten, dan helemaal geen ontbijt.
Vorige week werd bekend dat voedselwaakhond Foodwatch het voor elkaar heeft gekregen om hagelslag in de ban te doen tijdens het schoolontbijt. Volgens Foodwatch is hagelslag erg ongezond. De voedselwaakhond vindt het jammer dat de burgemeester vanuit zijn voorbeeldrol lak heeft aan het advies van foodwatch en toch hagelslag op tafel zet.

ONTBIJT

De week van het Nationaal Schoolontbijt moet kinderen er op wijzen dat het goed is om de dag te beginnen met een ontbijt. Op ruim 2500 scholen in ons land wordt deze week door zo'n 500.000 kinderen gezamenlijk ontbeten.
In Vianen waren leerlingen van groep 3 van de Tijl Uilenspiegelschool te gast op het stadhuis. Na het ontbijt kregen alle kinderen een tandenborstel en tandpasta, om zo met schone tanden aan de les te beginnen.

Verslaggever Rik Dogger bij het Nationaal Schoolontbijt in Vianen
Schoolontbijt in Vianen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.