Zorgvilla in Driebergen onder verscherpt toezicht

DRIEBERGEN RIJSENBURG - Zorgvilla Huize Dennehof in Driebergen is onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is er sprake van structurele tekortkomingen in de zorg en wordt er te weinig gedaan om verbeteringen door te voeren.
Huize Dennehof is een particuliere woonvoorziening voor maximaal negen bewoners met lichamelijke en/of licht psychische problemen. De IGZ heeft meerdere keren onderzoek gedaan in de zorgvilla. Ook bij het laatste bezoek van de inspectie bleek dat de medicatieveiligheid niet op orde was, het scholingsbeleid tekort schoot, de dossiervoering onvoldoende was en het kwaliteitsbeleid niet naar behoren functioneerde.
Het verscherpt toezicht geldt voor een periode van zes maanden. De IGZ blijft de instelling onverwacht bezoeken tot de zorg weer in orde is.
"Ik vind het niet eerlijk dat wij als kleine zorginstelling langs dezelfde meetlat worden gelegd als grote instellingen", zegt Mylène van der Kwast van Huize Dennehof. "Dit is echt een instelling met de handen aan het bed en dan worden we op dit soort zaken zo hard aangepakt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.