OM: Belager Wendy van Dijk acht maanden achter tralies

NIGTEVECHT - Een man die onder anderen presentatrice Wendy van Dijk uit Nigtevecht heeft bedreigd moet acht maanden de cel in. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag geëist in hoger beroep.
In 2006 zou hij dreigende e-mails naar haar hebben gestuurd en boodschappen hebben achtergelaten op haar website en die van haar programma.

ZOONTJE

De man zou zeven mails naar het SBS6-programma Hart in Aktie van Wendy van Dijk hebben gestuurd. Daarin schreef hij dat hij haar zoontje zou pakken. Hij schreef onder meer: "Alles mag de pleuris krijgen, als ik Sem maar heb. Het liefste pakte ik jullie. Sleepte jullie naar de auto."

FOUTEN

De man was in 2007 veroordeeld tot twaalf maanden celstraf. Hij ging daartegen in beroep en het gerechtshof besliste dat de zaak over moest, omdat er fouten waren gemaakt. In 2013 werd hij veroordeeld tot acht maanden cel. Ook daar ging hij tegen in beroep. Het gerechtshof in Amsterdam doet over twee weken waarschijnlijk uitspraak.
De man liep in 2006 een politiebureau in Amsterdam binnen en bedreigde een medewerkster achter de balie. Hij werd daarom opgepakt. Tijdens zijn verhoor begon hij over Wendy van Dijk te praten. Toen bleek dat zij was lastiggevallen.
De man zou naast Van Dijk ook andere vrouwen hebben belaagd en bedreigd. Ook wordt hij nog verdacht van een mishandeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.