RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM: Van der Roest verduisterde ruim 68.000 euro

UTRECHT -

Het Utrechtse oud-PvdA-raadslid Bert van der Roest heeft mogelijk nog meer geld verduisterd dan gedacht. Dinsdag staat hij voor de rechter.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat hij ruim 68.000 euro heeft verduisterd als penningmeester bij daklozenkrant Straatnieuws in Utrecht. Dat is aanzienlijk meer dan tot nu toe bekend was. Op de vraag hoe dit bedrag is berekend, kan het OM nog niet reageren.

Straatnieuws is erg benieuwd naar het onderzoek van justitie. Bestuursvoorzitter Broos Schnetz noemt het bedrag van 68.000 euro 'apekool'. Volgens hem heeft Van der Roest 54.000 euro uit de kas gehaald. Daarvan is een deel al terugbetaald.

Ook de advocaat van Van der Roest verbaast zich over de aanklacht. Raadsman Jeroen Nijboer: "Er circuleren al maandenlang allerlei bedragen. Het bedrag van 68.000 euro klopt niet en staat ver af van de werkelijkheid. Het is goed dat er dinsdag op zitting eens duidelijkheid wordt geschapen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -