Groenlinks Amersfoort blij met aanpak fietsenchaos

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - GroenLinks in Amersfoort is tevreden over het plan om 1500 extra fietsenrekken te plaatsen bij station Amersfoort. De gemeente, NS en ProRail willen met de plaatsing van de fietsrekken een einde maken aan de chaos op het stationsplein.
In de plannen, die woensdag werden gepresenteerd, staat dat de meeste fietsparkeerplaatsen in de kelder vóór het station komen. Ook worden er nieuwe plekken gecreëerd in de stallingen aan de Barchman Wuytierslaan en het Smallepad.

ONDERGRONDS

GroenLinks is vooral blij dat de fietsen onder de grond gaan, want volgens de partij is het nu geen doen. "Hier op het plein staan allemaal fietsen natuurlijk, schots en scheef. De meeste wel in de rekken, maar er is gewoon echt geen plek meer", zegt fractievoorzitter Frans Prins.
"Het staat hutje mutje vol. Als je je fiets dicht bij de stationshal wil parkeren is dat eigenlijk onmogelijk, tenzij je de kelder ingaat", aldus Prins.
Als de gemeenteraad instemt met het fietsplan, dan wordt in 2015 gestart met de uitbreiding. De ondergrondse stallingen bij station Amersfoort worden de eerste 24 uur gratis. Of gebruikers vanuit de kelder direct de stationshal in kunnen, is nog niet zeker.

Groenlinks over de fietsenchaos
Fietsenchaos in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.