Universiteit Utrecht: Blijf weg uit ebola-landen

UTRECHT - De Universiteit Utrecht drukt medewerkers en studenten op het hart om weg te blijven uit gebieden in West-Afrika waar het ebola-virus is uitgebroken. Alleen wanneer het strikt noodzakelijk is om daar te zijn, kan een uitzondering worden gemaakt.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt "niet-noodzakelijke reizen" naar onder meer Liberia, Sierra Leone en Guinee. De universiteit heeft besloten dat advies te volgen.
Overigens hebben de acht universitaire ziekenhuizen in Nederland gemeld dat ze klaar zijn voor de eventuele opvang van ebolapatiënten. Groningen, Rotterdam en Leiden gelden als belangrijkste locaties, om de behandeling volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg zeer complex is.
Een speciale regeling geldt voor de opvang van besmet Defensiepersoneel. Militairen kunnen terecht in het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht. De universitaire ziekenhuizen gaan met hun voorbereiding een stap verder dan minister Schippers voorstelde. Die wilde de zorg in één umc concentreren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.