Kinderen openen 'brug naar de natuur' in Utrecht

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Overvecht is vrijdagavond een brug over de Noordelijke Randweg feestelijk geopend. Waar bewoners vroeger de drukke autoweg met veel risico 'illegaal' overstaken, kunnen ze het Noorderpark nu veilig bereiken.
Een groep kinderen had lampionnen meegenomen en sommigen hadden rolschaatsen of een eenwieler bij zich. Wethouder Geldof gunde hen de eer om het doek weg te trekken. Daarvoor vermaakten de kinderen zich met het zwaaien naar de auto's die onder de brug door reden.
Niet alleen de kinderen, maar ook ouderen zijn blij met de brug. "Ik vind het heel fijn", zegt Bert van der Schaft. Hij zit in een rolstoel en kan met zijn begeleider het recreatieterrein nu makkelijker bereiken. "Het is trouwens slim dat ze hekwerk om de brug hebben geplaatst, zodat niemand iets naar beneden kan gooien."
Volgens de gemeente maakt de brug de situatie een stuk veiliger. "Iedereen stak hier illegaal over, zelfs mensen met kinderwagens", zegt woordvoerder Rob Hendriks. "Levensgevaarlijk."
Volgens hem is de veiligheid niet het enige argument. "De brug staat in verbinding met het fietspad naar Hilversum en natuurlijk met het recreatiegebied", zegt hij. "Het is een brug naar de natuur."

Utrechtse wijk is blij met de brug: "Je bent zo in het park"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.