Gewonden bij woningbranden in Utrecht en Amersfoort

Hulpdiensten bij de brand in Amersfoort
Hulpdiensten bij de brand in Amersfoort © AS Media
AMERSFOORT/UTRECHT - De brandweer heeft vrijdagavond twee mensen gered uit brandende huizen in Utrecht en Amersfoort. Beide slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
In Amersfoort was brand ontstaan in een woning op de bovenste etage van een seniorenflat aan Burgermeester de Widtstraat. De gealarmeerde brandweer had het vuur snel onder controle en wist de bewoner van het huis snel naar buiten te brengen. De man is door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis.
Even later op de avond moest de Utrechtse brandweer in actie komen na een melding van een brand aan de W.J. Bossenbroekstraat. Omwonenden ontdekten de brand en schakelden de brandweer in. Die wist de brand snel te blussen, maar de bewoner van het huis had toen waarschijnlijk al veel rook ingeademd. Hij moest daarom naar het ziekenhuis.
De oorzaak van beide branden is nog onbekend. De oorzaak van de brand van vrijdagmiddag in IJsselstein is wel bekend. De man stierf een natuurlijke dood, maar had op dat moment een pannetje op het vuur staan en daardoor ontstond er brand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.