Onrust over centrumplan Zeist

ZEIST - De centrumvisie van de gemeente Zeist stuit op veel verzet. Het project levert volgens de tegenstanders, verenigd in de initiatiefgroep Centrumvisie Zeist Nee, alleen maar overlast en verkeersproblemen op. Bovendien is het veel te duur, vinden ze.
Het college wil winkelcentrum Belcour nieuw leven inblazen en omtoveren tot het hart van het winkelgebied in Zeist. Dat gaat ten koste van de winkeliers elders, zeggen de critici. Bovendien is een aantal verkeersingrepen nodig, die voor omwonenden tot enorme overlast gaan leiden, stelt de actiegroep.
"Steynlaan, eind van de Slotlaan, Voorheuvel doen allemaal niet meer ter zake en kunnen op termijn worden afgebouwd (citaat van een lid van de visietafel). Daarom moet ook 25 meter Weeshuislaan, namelijk het stukje waar de bus door gaat richting Slotlaan, dichtgebouwd worden met nog meer Belcour", schrijft de initiatiefgroep in een oproep aan de gemeenteraad.
"Voor de afsluiting van die 25 meter moet letterlijk het gehele centrum op de schop en dat gaat minimaal 5,7 miljoen kosten. Geld dat veel en veel beter in andere dingen gestopt kan worden zoals goede gezondheidzorg en jeugdzorg en het versterken van culturele voorzieningen. Men wil doodleuk al het doorgaande verkeer met bussen en al, vanaf de Antonlaan, over de Markt en door de Voorheuvel heen leiden dwars door de rotonde op de Montaubanstraat", aldus de critici.
De tegenstanders zijn handtekeningen aan het inzamelen om de gemeenteraad te overtuigen dat het plan niet deugt. Eind van de maand wordt in de raad over de centrumvisie gedebatteerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.