Kankerspecialisten bundelen krachten

UTRECHT - De zorg bij kanker in ons land kan beter. Dat stellen zes topklinische ziekenhuizen, waaronder het Sint Antonius in Utrecht, die samen de meeste kankerbehandelingen in Nederland uitvoeren. Zij kijken daarom bij elkaar 'in de keuken' als het gaat om borst-, prostaat-, long- en darmkanker en nemen van elkaar over wat het best scoort. Dat meldt De Telegraaf.
"Deze ziekenhuizen, verenigd onder de naam Santeon, doen een schepje boven op alle algemene normen en richtlijnen van de beroeps- en patiëntenverenigingen en ook zorgverzekeraars. We zijn reeds begonnen om bij elkaar te kijken bij wie wat beter gaat als het gaat om borstkanker en hebben dat van elkaar overgenomen, wat leidt tot uitbreiding van de medische teams", aldus borstkankerchirurg Yvonne van Riet van het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven.
De andere ziekenhuizen die meedoen, zijn het Canisius-Wilhelimina Ziekenhuis in Nijmegen, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, Medisch Spectrum Twente in Enschede en het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.